logo cambridge grande


 

 


A tanfolyamjainkra a jelentkezés folyamatos.
Bővebb informáciért és a tanfolyamra való jelentkezéssel kapcsolatban érdeklődni e-mailen vagy telefonon lehetséges:
Mobil: +36 30 944 5200
Tel: +36 1 361 0248
E-mail: info@exams.hu

 

×

Üzenet

Figyelmeztetés

Weboldalunk használatával (böngészésével) Ön elfogadja a Cookie-k használatát, az EU E-adatvédelemmel kapcsolatos irányelvei szerint.

Megtekintem az E-adatvédelmi dokumentumok irányelveit itt

Ön elutasította a cookie-kat. Ez a döntés visszafordítható:

photo mood exam

Cambridge English vizsgák az EXAMS Centrumban

Intézményünk a Cambridge English vizsgáit Magyarországon szervező British Council bejelentett vizsgahelye. A hozzánk jelentkező vizsgázók a következő lehetőségek közül választhatnak: papíralapú PET, FCE, CAE, CPE vizsgák, amelyek 3 alkalommal tehetőek le évente: márciusban, júniusban és decemberben.

Cambridge English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják.

A Cambridge-i Egyetem egynyelvű angol vizsgái valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít a vizsgázóknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket.

A folyamat nemcsak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.

Magyarországon a PET, FCE, CAE és CPE vizsgákat az Oktatási Hivatal - Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

PET: egynyelvű, komplex, B1 szint

FCE: egynyelvű, komplex, B2 szint

CAE: egynyelvű, komplex, C1 szint

CPE: egynyelvű, komplex, C1 szint

A Cambridge English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat talál a British Council Vizsgaeredményekről szóló oldalán.

A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhat.

A vizsgák iránt érdeklődők és leendő vizsgázóink figyelmébe ajánljuk a következő két honlapot:

  • A British Council Cambridge English vizsgákról szóló, folyamatosan frissülő honlapja - sok egyéb hasznos információ mellett - leírja a választható vizsgákat, a jelentkezés és a vizsgák menetét és feltételeit, a Vizsgaszabályzatot, valamint az eredményekkel kapcsolatos tudnivalókat is. Itt választhatja ki vizsgájának időpontját és helyszínét, és innen érheti el az online regisztrációs felületet is.
  • A Cambridge English Language Assessment angol nyelvű honlapja minden, a vizsgákkal kapcsolatban felmerülő kérdésére választ ad. Részletes információt kínál a bizonyítványok szintjeiről és nemzetközi elismertségéről, a vizsgák felépítéséről, feladatsorairól és értékeléséről. Rengeteg segítséget nyújt továbbá a felkészüléshez is hanganyaggal és megoldási kulcsokkal illetve példákkal együtt elérhető (papír és számítógép alapú) minta feladatsorok, valamint vizsgatippek és ingyenesen hozzáférhető tanulási segédanyagok formájában.

Ha a vizsgákkal, vagy az angol nyelvű honlap tartalommal kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat: (+36)30-9445-200 telefonon vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.mail címen!

 


A Cambridge-i Egyetem nyelvvizsgái az angolt idegen nyelvként tanulók számára

A Cambridge angol nyelvvizsgák túlzás nélkül tekinthetők egy külön diplomának, mert világszerte a legkeresettebb és a legelfogadottabb angol nyelvtudást igazoló képesítések. Hazánk se kivétel ez alól, hiszen az államigazgatástól, a közszférától egészen a multi nagy cégekig a Cambridge angol nyelvvizsgák a legvonzóbb munkavállalói bizonyítványok.

A Cambridge angol nyelvvizsgák nem véletlenül tettek szert erre a világon egyedül álló megítélésre. Hiszen a vizsga előkészítése és lebonyolítása a szóbeli és vizsgáztatói feladatok ellátására - csak ebben a szakmában a legfelkészültebb oktatók, vizsgáztatók és egyéb szakemberek - működhetnek közre. Minden Cambridge angol szóbeli vizsgáztatónak, minden évben újra és újra angol szóbeli vizsgáztatói vizsgát kell tennie, minden egyes angol vizsga fajtából, még akkor is, ha ezt a szakmát már több, mint 20 éve gyakorolja.

A Cambridge angol nyelvvizsgák, a szó nemes értelmében a legkiszámíthatóbb vizsgák. Hiszen, ha a hallgató megismeri a feladat típusokat, akkor már "csak" a nyelvi kérdésekre kell konmcentrálnia, a feladatok megoldása szintje adja magát. Nincsenek meglepetések, változások, speciális nyelvi helyzetek, KÖNNYŰ, KISZÁMÍTHATÓ RÁ FELKÉSZÜLNI. A vizsgázó izgalmi helyzetében ez a tény önmagában is fontos elem. A nyugodt, a feladatra koncentrálni tudó vizsgázó, angol nyelvi teljesítménye sokkal jobb lesz.

A Cambridge English Language Assessment a Cambridge Egyetem egyik része, ahol a nyelvtudás értékelésének hagyományai egészen 1913-ig nyúlnak vissza. A Cambridge English Language Assessment a világ legnagyobb vizsgaközpontja és sokféle vizsgát és végzettséget kínál angolt tanulóknak és tanítóknak egyaránt.

Évente több, mint 3 millió ember tesz Cambridge nyelvvizsgákat a világ 140 országában, a kijelölt Centrumokban. A Cambridge English Language Assessment vizsga-feladat készítési, vizsgáztatási és értékelési rendszere, maradék nélkül eleget tesz az ISO9001:2000-es nemzetközi minőségbiztosítási szabványnak.

A cambridge-i nyelvvizsgák közé tartoznak: az üzleti angol vizsgák és az általános nyelvi vizsgák egyaránt. De megtalálhatók közöttük a fiatal nyelvtanulók vizsgái és a nyelvtanárok képzésére alkalmas programok is. Változatos feladatokat tartalmaznak, amelyek alkalmasak a nyelvvizsgázók képességét mérni az angol nyelvhasználat számos területén, ezért a nyelvvizsgára való készülés során, a tanulók elsajátítják azokat a készségeket, amire szükségük lesz a gyakorlati élet különböző területein. A Cambridge nyelvvizsgák azt a képességet mérik, mennyire tud valaki hatékony kommunikációt megvalósítani angol nyelven.

A Cambridge English Language Assessment nyelvvizsgáinak legfontosabb tulajdonságai

A Cambridge E.L.A. biztosítja, hogy:

- a nyelvi készségeket olyan szempontból méri, ahogy azokra a valós életben szükség van,

- pontos értékelést alkalmaz,

- a vizsgák olyan módon kapcsolódnak a nyelvi kurzusok tananyagához, hogy pozitív nyelvtanulási élményhez juttathassák a tanulókat és bátoríthassák a jövőbeli nyelvtanulást is.